بدنسازی و تناسب اندام یکی از رشته‌های ورزشی جذاب در دنیای امروزی می‌باشد. بسیاری از جوانان، زنان و مردان تلاش می‌کنند با تمرینات ورزشی و بدنسازی صاحب اندامی خوش فرم و بدنی ورزیده و زیبا شوند. زیبایی و تناسب اندام محصول تلاش و تمرینات مستمر و حساب شده و درست است. تمریناتی که زیر نظر مربیان حرفه‌ای انجام شود هم نتیجه بهتری خواهد داشت و هم عوارض ناشی از آن کمتر خواهد بود. برخی تمرینات و اشتباهات در بدنسازی می‌تواند دستیابی به تناسب اندام و عضلانی شدن را به تأخیر انداخته یا حتی نتیجه معکوس داشته باشد.

هیچ راه میانبر یا رازی برای موفقیت وجود ندارد؛ مگر اینکه برخی متدهای تمرین هوشمندانه‌تر و بهتر از سایر روش‌های تمرین بدنسازی باشد. همه آنچه نیاز دارید نوشتن تمام اهداف برای شروع ورزش بدنسازی است. باید انتظارات واقع بینانه‌تری نسبت به آنچه که در کوتاه مدت یا بلند مدت می‌خواهید داشته باشید و با یک برنامه روشن و تعریف شده تمرینات بدنسازی خود را آغاز کنید.

بدنسازی که البته در انواع مختلفی وجود دارد، لزوماً منجر به افزایش حجم و سایز عضله نمی‌شود. این برنامه و هدف شماست که تعیین کننده خواهد بود. جالب است بدانید تمامی ورزشکاران در رشته‌های ورزشی، از جمله فوتبال، بوکس، ژیمناستیک و دومیدانی که عضلات خیلی حجیمی ندارند، از تمرینات بدنسازی بهره می‎گیرند. این تمرینات با افزایش قدرت، استقامت و کارایی بدن به ورزشکاران کمک خواهد کرد.

علاوه بر این موارد، نمی‎توان از نقش بدنسازی برای عموم مردم صرف نظر کرد. شما با رشد ماهیچه ‎ها و افزایش استقامت و استحکام آن‎ها، لطف بزرگی به دوران میان سالی خود خواهید کرد. بدنسازی اگر به شکل درست انجام شود می‎تواند در حفظ سلامت استخوان‎ها به شما کمک کند.

تناسب اندام نیز یکی از مهم‎ترین مزایای ورزش بدنسازی است که امروزه بیش از هر جنبهٔ آن اهمیت پیدا کرده است. شما برای افزایش حجم عضله و چربی سوزی به کمک بدنسازی نیاز خواهید داشت!

فواید-بدنسازی-مجموعه-ورزشی-ام-پاور-empower-mpower-مازیار-شجاعی

مهم‌ترین فــوایــد ورزش بــدنــسازی :

۱. قدرت عضلات را افزایش می‌دهد
۲. دوام ماهیچه‌هایتان را طولانی می‌کند
۳. اندامتان را متناسب می‌کند
۴. قدرت استخوان‌ها و ماهیچه‌ها را افزایش می‌دهد
۵. به بدن سلامتی و زیبایی می‌بخشد
۶. اجرای حرکات ورزشی را توسعه می‌دهد
۷. انعطاف‌پذیری بدن را زیاد می‌کند
۸. افزایش قدرت و سرعت بدن
۹. فشارهای عصبی ناشی از کارهای روزانه را می‌کاهد
۱۰. سوخت و ساز بدن را بالا برده و قلب را قوی می‌کند
۱۱. فشار خون را تنظیم می‌کند
۱۲. عمر را طولانی کرده و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد
۱۳. یک فرم عالی برای عضلات و مفاصل افراد معلول یا ضعیف به حساب می‌آید
۱۴. ثابت کردن کلسترول خون و ازدیاد هموگلوبین و سلول‌های قرمز خون

تفاوت اصلی بین فیتنس و بدنسازی در چیست؟

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‎های بین بدنسازی و فیتنس این است که در فیتنس به اندازه بدنسازی و پاور لیفتینگ نیازی به وزنه‌زدن‌های سنگین نیست. در صورتی که در بدنسازی اصولاً با هل دادن و کشیدن وزنه‌های سنگین درگیر هستیم. با وزنه‌زدن ماهیچه‌ها سریع‎تر رشد می‎کنند و ورزشکاران قدرت بدنی بیشتری بدست می‌آورند. یک قانون کلی و عمومی وجود دارد که می‎گوید وزنه زدن، نسبتاً آسان‌ترین راه برای رسیدن به توده عضلانی است.

بدنسازان بیشتر به برآمدگی و برجستگی عضلات و قوی‌تر و قدرتمند دیده شدن بوسیله عضلات حجیم خود، علاقه دارند، درصورتی‌که فیتنس کاملاً در مخالف این جهت است.

معیار و شرایط تنظیم برنامه بدنسازی مختص هر شخص در باشگاه ورزشی ام پاور (EM Power)

عبارتی وجود دارد که می‌گوید شما صرفاً می‌توانید اقدامی را مدیریت کنید که قابل‌اندازه‌گیری باشد. برنامه‌های تمرینی به شما اجازه می‌دهند تا اهداف هوشمندانه را در ابتدای تمرین تعیین نموده و سپس دستیابی به آن‌ها را با ایجاد معیارهایی ارزیابی نمایید.
یک برنامه‌ بدنسازی حرفه‌ای به شما اجازه می‌دهد تداوم تمرینات توسط فرد را ارزیابی نمایید. با استفاده از برنامه تمرینی مربی می‌تواند به‌راحتی از تأثیر یا عدم تأثیر تمرینات اطمینان حاصل نماید.
برنامه بدنسازی همچنین به فرد ورزشکار نیز اطلاعاتی را در مورد نیازهای خود ارائه می‌دهد.

اهدافی که در حین نهایی‌سازی یک برنامه بدنسازی حرفه‌ای که توسط مربیان مجرب در این مجموعه  به آن‌ها توجه می‎شود به شرح زیر می‌باشند:

تفاوت-بدنسازی-فیتنس-مجموعه-ورزشی-ام-پاور-mpower-empower-مازیار-شجاعی-حکیمیه-بلوار-بهار

۱. اهدافی که در بازه زمانی تعیین‌شده فرد به آن‌ها دست خواهد یافت ( بازه زمانی برنامه تمرین معمولاً ۴-۶ هفته هست.)

۲. تعیین اهداف هفتگی. با تعیین اهداف کوچک از حصول نتیجه در طولانی مدت می‌توان اطمینان حاصل کرد (این اهداف ممکن است بسیار ساده باشند. ازجمله این اهداف می‌توان به حضور در تمام جلسات یا انجام ۵ دقیقه تمرینات کاردیو روزانه اشاره کرد).

۳. تمرینات به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شوند که با زمان‌های آزاد فرد سازگاری داشته باشد.

۴. پیک تمرین را برای هر تمرین تعریف می‎کنند (میزان وزنه‌های مورد استفاده، شدت انجام تمرینات هوازی و …)

۵. موانع موجود در به پایان رساندن برنامه تمرینی را در نظر می‌گیرند.

۶. بررسی عوامل عدم حصول نتیجه در انتها (نظیر مشاوره با شخص و در میان گذاشتن مشکلات، سازگار ساختن برنامه تمرین و …)

۷. زمان شروع برنامه بدن‌سازی تعیین می‌شود.

یک نکته! شما ممکن است این موارد را کاغذبازی قلمداد کرده و ترجیح دهید که به‌سرعت برنامه تمرینی را آغاز نمایید. اما اگر بر این باور هستید ضروری است به آمار و ارقام مربوط به موفقیت افراد مراجعه نمایید تا از تأثیر برنامه‌ریزی دقیق اطمینان حاصل نمایید.
توانایی کارشناسان بدن‌سازی ما در ایجاد و سازگار سازی راه‌حل‌هایی هستند که باشگاه ما را از سایر باشگاه ها متمایز می‌سازد.